x

راه اندازی دستگاه توالی‌یابی نسل نوین (NGS) در آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

ngs

به یاری خداوند متعال پروژه توالی یابی نسل جدید NGS با رویکرد غربالگری پیش از لانه گزینی که به همت معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کلید خورده بود در آزمایشگاه جامع تحقیقات به بهره برداری رسید. این پروژه، در نیمه اول اسفندماه سال ۱۴۰۲، پس از اعلام آمادگی بیماران و جمع آوری نمونه­ های واجد شرایط آغاز گردید. بیماران این پروژه را زوج های ناباروری تشکیل می­دادند که با وجود استفاده از تکنیک IVF با شکست متوالی مواجه شده بودند. لذا، هدف این آزمون یافتن مشکلات احتمالی ژنتیکی در جنین پنچ روزه حاصل از IVF بود. با بهره گیری از نتایج این آزمون اختلالات ژنتیکی جنین­ ها مشخص گردید تا در نهایت مناسب­ترین و بی نقص ترین جنین جهت انتقال به رحم مادر انتخاب گردد و از بروز اینگونه اختلالات در نسل ­های بعدی جلوگیری به عمل آید.

هم اکنون مجموعه آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مفتخر است که با استفاده از تکنیک NGS قادر به ارائه خدمات در حوزه های مختلف تشخیص بیماری­ های ژنتیکی، ژنومیک سرطان، فارماکوژنومیک، غربالگری و تشخیص پیش از تولد، ژنومیک بیماری های عفونی، ژنومیک قانونی در تحقیقات پزشکی قانونی و ژنومیک کشاورزی می­باشد.